Miten saan Postin tai Matkahuollon integraation käyttöön?

Tämä ohje koskee yrityksen puolesta ilmoittavia asiakkaita.

Postin ja Matkahuollon integraation ansiosta lähetykset on helppo ja nopea hoitaa. Ostaja saa seurantakoodin ja pystyy seuraamaan paketin matkaa, mikä vähentää ylimääräisiä yhteydenottoja toimituksia koskien. Myös inhimillisten virheiden mahdollisuus vähenee.

Integraation käyttöönotto

1. Tee sopimus Postin/Matkahuollon kanssa. Saat sen jälkeen Postin sopimustunnuksen ja/tai Matkahuollon käyttäjätunnuksen ja salasanan.
  2. Klikkaa "Logistiikka"- täppää Huutokaupat.comin ilmoittajaprofiilisi Yrityksen asetukset -sivulta
  3. Aukeavalla sivulla on ohjeet, miten integraation saa käyttöön. Lisäksi löydät selkeän ohjeen Postin palvelun käyttöönottoon täällä: https://www.posti.fi/liitteet-yrityksille/ohjeet/posti-smartship-integraation-tilaaminen.pdf
  4. Täytä logistiikka-sivulle tarvittavat tiedot ja klikkaa “testaa yhteyttä“, jolloin yhteys muodostuu jos tiedot ovat oikein. Klikkaa lopuksi “tallenna” ja integraatio on käytössäsi.

Lähetyksen luominen

1. Kohteet näkyvät Toimitettavat-välilehdellä omissa nettihuutokaupoissasi. Rivin perässä on “Luo uusi lähetys” -nappi, josta lähetyksen pääsee luomaan.
  2. Lähetyksen sisällöksi tulee suoraan kohteen otsikko.
  3. Jos sinulla on pelkkä Postin tai Matkahuollon integraatio käytössäsi, niin vain se vaihtoehto näkyy. Jos on molemmat, voit valita kumpaa käytät.
  4. Valitse haluamasi palvelu.
  5. Syötä kollien määrä, eli montako irrallista pakettia lähetyksessäsi on. Matkahuollon puolella myös lähetyksen paino. Noutopiste valikoituu automaattisesti ostajan osoitteen perusteella.
  6. Klikkaa vielä lähetys valmiiksi ja sinulle aukeaa paketti-/osoitekortti, jonka voi tulostaa. Seurantatunnus muodostuu automaattisesti Postin/Matkahuollon järjestelmässä ja tallentuu “omat nettihuutokaupat” -listalle, rivin loppuun. Lähetystunnuksesta voit avata pakettikortin uudestaan tarvittaessa.