Miten saan voittamani ajoneuvon rekisteröityä nimiini?

Onnea huutokaupan voitosta! Tästä ohjeesta selviää askel askeleelta, miten ostaja saa rekisteröitävän kohteen nimiinsä. 


Toimi seuraavasti:

  1. Kirjaudu sisään Huutokaupat.comiin ja maksa kohde normaalisti maksuohjeiden mukaan. 
  2. Kun olet maksanut ajoneuvon, pääset täyttämään sen henkilön tai yrityksen tiedot, jonka nimiin haluat luovutusilmoituksen tehtävän. Mikäli et täytä rekisteröintiin tarvittavia tietoja heti maksun jälkeen, pystyt antamaan ne sisäänkirjautuneena myöhemmin. Näet rekisteröintitietoja odottavat ajoneuvot heti omalla etusivullasi.
  3. Kun olet maksanut ajoneuvon, voit noutaa ajoneuvon ilmoittajan kanssa sopimana aikana, vaikka omistajuutta ei oltaisi vielä siirretty nimiisi Traficomissa. Varmista vain ennen kotiin lähtöä, tarkista, että ajoneuvo on liikennekäytössä. Liikennekelpoisuuden pystyy tarkistamaan esimerkiksi Traficomin sähköisestä palvelusta tai soittamalla Traficomin puhelinpalveluun.
  4. Kun ilmoittaja on siirtänyt ajoneuvon omistajuuden meille (Huutokaupat.com/Mezzoforte Oy), otamme ajoneuvon liikennekäyttöön ja teemme luovutusilmoituksen eteenpäin sinulle. Sen ajan kun ajoneuvo on nimissämme, on siinä voimassa varastovakuutus, joka kattaa vahinkotilanteessa vastapuolelle aiheutuneet vahingot. Suosittelemme ostajaa ottamaan oman (laajemman) vakuutuksen jo ennen ajoneuvon noutoa.
  5. Tavallisesti kohteen maksusta luovutusilmoitukseen menee 3-5 arkipäivää. Jos et ole viiden arkipäivän kuluessa saanut meiltä viestiä (muistathan tarkistaa kaikki sähköpostisi kansiot) tai ajoneuvo ei ole Traficomin Oma asioinnissa luovutusilmoitettuna sinulle, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.
    Poikkeuksena: Jos olet ostanut ajoneuvon Huutokaupat.comin Kuluttajahuutokaupasta, luovutusilmoitus lähetetään sinulle vasta, kun olet kuitannut noutaneesi ajoneuvon.
  6. Saat sähköpostia, kun luovutusilmoitus on tehty sinulle. Sinun tulee hyväksyä luovutusilmoitus seitsemän (7) vuorokauden sisällä sen tekemisestä. Tämä onnistuu helpoiten Traficom.fi Oma asiointi -palvelussa. Huomioithan, että ajoneuvolla on oltava voimassa oleva vakuutus ennen rekisteröintiä.
  7. Älä huolestu, jos ajoneuvolla on avointa ajoneuvoveroa joka ei ole erääntynyt, se on normaalia. Moni ilmoittajayritys maksaa verot vasta eräpäivänä. Jos myöhemmin ajoneuvovero erääntyy ja koskee sitä aikaa jolloin ajoneuvo ei ollut nimissäsi, ole meihin yhteyksissä, niin autamme ja olemme tarvittaessa ilmoittajaan yhteyksissä.


Ohjevideo Omistajanvaihdos, kun myyjä on tehnyt luovutusilmoituksen


Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin