Miten myyn kuolinpesän omaisuutta?

Tämä ohje kertoo, miten kuolinpesä voi myydä omaisuuttaan.


Mikäli kuolinpesällä on y-tunnus 


Jos kuolinpesällä on y-tunnus, voitte hakea meille ilmoittajaksi normaalin prosessin mukaisesti, osoitteessa https://huutokaupat.com/myy-huutokaupatcomissa klikkaamalla "Tästä myymään"- painiketta. 


Kun hakemus on lähetetty, toimita osoitteeseen asiakaspalvelu@huutokaupat.com ote perunkirjasta, josta käy ilmi pesän osakkaat, sekä valtakirjan allekirjoituksineen, jossa sinä olet kaikkien osakkaiden suostumuksella valtuutettu myymään kuolinpesän omaisuutta. Lisää viestiisi kuolinpesän y-tunnus, jolla olet tehnyt hakemuksen.


Mikäli kuolinpesällä ei ole y-tunnusta


Jos kuolinpesällä ei ole y-tunnusta, omaisuutta voi myydä tällaisessa tapauksessa sivuillamme ainoastaan y-tunnuksen omaavan ilmoittajan kautta toimeksiantona. Jos esimerkiksi jollain kuolinpesän osakkaista on y-tunnus, voi hän hakeutua ilmoittajaksi ja myydä kuolinpesän omaisuutta oman yrityksensä nimissä toimeksiantona. Kuolinpesä voi myös halutessaan kysyä sivustollamme ilmoittavilta yrityksiltä, olisivatko he halukkaita ottamaan kyseisen toimeksiannon vastaan. 


Jos yrityksesi luo ilmoitusta kuolinpesän kohteesta, huomioithan nämä: 

  • Merkitse huutokaupan luokaksi Kuolinpesän huutokauppa 
  • Kuolinpesän huutokauppa ei eroa muuten muista huutokaupoista, eli kohteesta riippuen huutokauppa voi olla Huutokaupat.com- kauppa tai Käyttäjien välinen kauppa, kuten normaalistikin. Esimerkiksi jos kyse on normaalista ajoneuvosta, on huutokauppa Huutokaupat.com- kauppa. Jos taas myyt kiinteistöä, tulee huutokaupasta käyttäjien välinen.
  • Toimeksiantajan tiedot tulee täyttää aina täsmällisesti ja oikein, sillä tiedot menevät verottajalle. Esim. Toimeksiantajan nimi- kohdassa pelkkä sana "Kuolinpesä" ei riitä. 


Huom! Jos kyseessä on kuolinpesän ajoneuvo, kohde voidaan ottaa Kuluttajahuutokauppaan myyntiin vain siinä tapauksessa, että ajoneuvon omistajuus siirretään ensin Traficomissa yhden osakkaan nimiin, jonka kautta ajoneuvo myydään. Lisäksi kohteen tulee täyttää muut kuluttajahuutokaupan ajoneuvon kriteerit. On myös hyvä huomioida, että Kuluttajahuutokaupassa rahat tilitetään noudon jälkeen aina toimeksiantajan omalle henkilökohtaiselle tilille.
Jos ajoneuvo on Traficomissa kuolinpesän nimissä tai omistajia on useampia, ei kohdetta voida ottaa vastaan Kuluttajahuutokauppaan. Lisää tietoa kuluttajahuutokaupassa myymisestä löydät Kuluttajahuutokaupan sivuilta ja Kuluttajahuutokaupan ilmoittamisen säännöt.

Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin