Miten yritykseni voi myydä asunnon tai kiinteistön?

Tämä ohje kertoo, miten yritys voi ilmoittaa asunnon tai kiinteistön palvelussamme. Yksityishenkilönä omaa asuntoa tai kiinteistökohdetta ei tällä hetkellä voi asettaa myyntiin, mutta yksityishenkilö voi kysyä halutessaan sivustolla olevilta yritysilmoittajilta (esim. kiinteistövälittäjäfirmoilta) mahdollisuutta ottaa kiinteistö toimeksiantona välitykseen.  


Asuntojen ja kiinteistöjen ilmoittaminen on erittäin helppoa ja nopeaa Huutokaupat.comissa. Huutokaupat.comin miljoonaa aktiivista asiakasta takaavat kohteellesi suuren näkyvyyden. Asunto- ja kiinteistökohteet saavat keskimäärin yli 6 000 katsomiskertaa, joten kohteiden kaupankäynti saadaan jo viikossa käyntiin. Valtio, kunnat ja monet välittäjät luottavat palveluumme. Kannattaa kokeilla huutokauppaa myös silloin, kun kohde on ollut hankala realisoida tai ollut myynnissä pitkään ja perinteiset myyntikanavat eivät ole toimineet.


Ohjeet Huutokaupat.comin hyödyntämiseen asunto- ja kiinteistökohteissa yrityksille:

 1. Rekisteröidy ilmoittajaksi
 2. Ilmoituksen luominen
 3. Huutokaupan ollessa käynnissä
 4. Huutokaupan päätyttyä
 5. Kauppakirjojen teko
 6. Rahaliikenne


1. Rekisteröidy ilmoittajaksi

Ilmoittamista varten tarvitset yrityksellesi ilmaiset ilmoittajatunnukset, jotka pääset luomaan tästä


2. Ilmoituksen luominen

Kun olet saanut yrityksellesi myymiseen oikeuttavat ilmoittajaoikeudet, saat luotua myynti-ilmoituksen kohteesta. Kirjaudu sisään ja paina Oma sivulta löytyvää Lisää uusi -painiketta. Avustamme tarvittaessa mielellämme ilmoituksen teossa. 


Vinkit myynti-ilmoitukseen:

 • Laita kohteesta mahdollisimman paljon kuvia, jotta kohteesta saa hyvän käsityksen
 • Aseta myyntitavaksi "Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä korkein tarjous". Näin toimeksiantaja voi päättää huutokaupan päätyttyä, onko hinta riittävä.
 • Lähtöhinta kannattaa olla mahdollisimman matala.
 • Sopiva minimikorotus on kohteesta riippuen noin 500-1 000 €.
 • Huutokaupan kestoksi suosittelemme 2-4 viikkoa, joka on palvelumme keskimääräinen myyntiaika. Erikoisissa kohteissa myyntiaika voi olla hieman pidempi. 
 • Välittäjän yhteystiedot lisätään normaalisti ilmoitukseen. 
 • Kohteen näytöt ja esittelyt toteutetaan normaalisti. Vähintään yksi näyttöpäivä kannattaa ilmoittaa heti ilmoituksen julkaisun yhteydessä. 
 • Lisää ilmoitukseen mahdolliset liitteet, kuten myyntiesite, kiinteistörekisteriote, karttaote, PTS ja kuntotarkasturaportti 
 • Isännöitsijätodistus voidaan liittää kirjautumisen taakse, jolloin vain tunnistetut ja kirjautuneet henkilöt voivat avata dokumentin. Isännöitsijätodistus voidaan myös jättää pois liitteistä.


3. Huutokaupan ollessa käynnissa

Huutokaupan aikana kiinnostuneet jättävät ostotarjouksensa suoraan palveluun avoimesti kaikkien nähtäville. Kaikki huutajat ovat tunnistautuneita, mutta huutajien yhteystietoja ei näytetä julkisesti. 


Kohteesta voi jättää myös kirjallisen ostotarjouksen välittäjälle, jonka ilmoittajan tulee kirjata palveluun asiakaspalvelun kautta (kt. Miten toimia ilmoittajana, jos huutaja haluaa tehdä tarjouksen suoraan minulle?)  


Huutokaupat.comissa vieraillaan kuukausittain lähes viisi miljoonaa kertaa, joten kohteet keräävät paljon näkyvyyttä. Keräämme kohteille kiinnostuneita silmäpareja monien eri kanavien kautta. Ilmoittajan ja toimeksiantajan kannattaa kuitenkin myös itse nostaa julkaistua huutokauppaa esiin esimerkiksi sosiaalisen median kautta.


Monesti huutokauppa käynnistyy kunnolla vasta aivan viime minuuteilla, joten alun hiljaisuudesta ei kannata huolestua.


4. Huutokaupan päätyttyä

Ilmoitamme huutokaupan päättymisestä kohteen ilmoittajalle sähköpostitse.


Huutokaupan päätyttyä on kolme vaihtoehtoa:

 1. Jos korkein tarjous hyväksytään, välittäjä antaa vastauksen palvelun kautta muodossa ”hyväksy”, jolloin palvelu lähettää korkeimman huudon tehneen yhteystiedot ja välittäjä sopii välitysliikkeen mukaisen ostotarjouskaavakkeen täytön neuvotteluiden loppuunsaattamiseksi.
 2. Mikäli korkeinta tarjousta ei hyväksytä, välittäjä antaa vastauksen palvelun kautta muodossa ”hylkää”, jolloin palvelu tiedottaa korkeimman huudon tehnyttä sähköpostitse tarjouksen hylkäyksestä ja prosessi on viety päätökseen.
 3. Mikäli korkein tarjous on 5000 euroa (veroton hinta) tai enemmän, välittäjä voi antaa vastauksen palvelun kautta muodossa ”hintaneuvottele”, jolloin palvelu hylkää korkeimman tarjouksen, mutta lähettää korkeimman huudon tehneen yhteystiedot jatkoneuvotteluiden avaamiseksi.


5. Kauppakirjojen teko

Kun korkein tarjous hyväksytään ja kaupat etenevät, seuraavana vaiheena on kauppakirjojen teko:

 1. Välittäjä tekee kauppakirjat ja sopii muut yksityiskohdat myyjän ja ostajan välillä normaalin prosessin mukaisesti
 2. Välittäjä/ilmoittaja kirjautuu palveluun ja merkitsee kohteen maksetuksi


6. Rahaliikenne

Asunto- ja kiinteistökaupat ovat aina Käyttäjien välisiä kauppoja. Kohdetta ei makseta Huutokaupat.comin kautta vaan Ilmoittaja/myyjä ja Ostaja sopivat kohteen kauppasumman maksusta keskenään. 


Huutokauppailmoitukseen kannattaa kirjata käsiraha, joka tulee maksaa huutokaupan päätyttyä. Kun käsiraha on maksettu, ilmoittaja voi käydä merkitsemässä kohteen maksetuksi. Kohteen pääsee merkitsemään maksetuksi Omat huutokaupat -listasta klikkaamalla "Yhteystiedot"-linkkiä. Linkistä avautuvavalta sivulta voi valita "Merkitse maksetuksi". 


Huutokaupat.com veloittaa kohteen ilmoituksesta normaalien laskutuskäytäntöjen mukaisesti ilmoittajaa. 


Takaisin ylös

Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin