Miten hakea ilmoittajaksi, jos edustamani yritys/yhteisö ei ole kaupparekisterissä?

Artikkelissa kerrotaan, miten ilmoittajatilin, eli kohteiden myyntiin oikeuttavan tilin avaaminen onnistuu, jos oman tai edustamasi yrityksen tietoja ei löydy kaupparekisteristä.

Tilin avaaminen, kun yrityksen/yhdistyksen tietoja ei löydy kaupparekisteristä

Jos yrityksesi tai yhdistyksesi päättäjätietoja ei löydy Asiakastiedon rekisteristä, otamme ilmoittajahakemuksen vastaan asiakaspalvelun kautta. Tällaisia toimijoita ovat muun muassa yhdistykset, järjestöt, seurakunnat, kunnat ja oppilaitokset.

Tarvitsemme hakemusta varten dokumentin, josta käyvät ilmi yrityksenne nimenkirjoitusoikeudelliset henkilöt. Tämä dokumentti voi olla esimerkiksi yhdistysrekisteri- tai pöytäkirjanote, tai muu virallinen selvitys tiliä perustavan henkilön nimenkirjoitusoikeudesta. Dokumentin tai otteen tulee olla enintään 3 kuukautta vanha. Mikäli nimenkirjoitusoikeuksellisuudesta kertova dokumentti on yli 3 kuukautta vanha, mutta sen sisältämät tiedot eivät ole muuttuneet, tarvitsemme sen lisäksi todistajan allekirjoituksen. Lisää allekirjoituksen yhteyteen todistajan nimenselvennys, sekä päivämäärä.

Ilmoittajatilin avaamisen yhteydessä lisäämme tilille käyttäjän. Käyttäjäksi voidaan määrittää myös henkilö, jolla ei ole nimenkirjoitusoikeutta. Tällöin tarvitsemme nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön allekirjoittaman valtuutuksen. Valtakirjan voi laatia vapaamuotoisesti.

Tilin avaamista varten tarvitsemme:

• Y-tunnus
  • Yrityksen nimi
  • Käyttäjän nimi
  • Käyttäjän sähköpostiosoite
  • Käyttäjän matkapuhelinnumero
  • Yrityksen katuosoite
  • Yrityksen laskutusosoite (mielellään verkko- tai sähköpostilaskutus)

Dokumentit ja yllä listatut tiedot voi lähettää sähköisesti (esim. pdf-tiedostona) osoitteeseen asiakaspalvelu@huutokaupat.com.

Huomioithan, että samaa sähköpostiosoitetta ei voi käyttää kuin yhdellä käyttäjätunnuksella. Jos käyttäjätunnus on jo olemassa, voimme liittää jo olemassa olevat tunnukset ilmoittajatilin yhteyteen.