Miten toimin yritysilmoittajana, jos huutaja ei maksa kohdetta?

Olet hyväksynyt ilmoittamasi kohteen korkeimman tarjouksen ja odottelet kuumeisesti kuittausta kohteen maksusta? Tästä ohjeesta selviää, miten yritysilmoittaja voi toimia, jos maksua ei ole vielä kuulunut. Jos olet myynyt kohteen yksityishenkilönä ja et ole saanut meiltä maksukuittausta kahden arkipäivän kuluttua tarjouksen hyväksymisestä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin tarkistamme tilanteen. 


Hyvä tietää maksamisesta

Kun korkeimman tarjouksen tekijä voittaa huutokaupan, saa hän sähköpostiin tiedon asiasta sekä maksuohjeet. Kt. Miten kohde maksetaan?


Maksuaika on tarjouksen hyväksymistä (1) arkipäivä. Näin ollen, jos olet hyväksynyt tarjouksen perjantai-iltapäivänä, maanantai on vielä sääntöjemme mukaista maksuaikaa. 


Korkeimman tarjouksen tekijä saattaa maksaa kohteen tilisiirrolla, jolloin maksun kirjautumiseen menee tavallista pidempään. Tavallisesti manuaalisen maksun kirjautumiseen menee pankista riippuen 1-4 pankkipäivää. Jos ostaja on yhteydessä asiakaspalveluun ja kertoo maksavansa tilisiirtoa käyttäen, ilmoitamme asiasta edelleen ilmoittajalle.


Kohdetta ei ole maksettu

Kun tarjouksen hyväksymisestä on kulunut useampi päivä (kaksi tai enemmän), vaihtoehtoina on:

 1. Perua kohde.
  Jos huutaja ei ole maksanut kohdetta, käytä syynä "Huutaja ei lunasta"
 2. Tarjota kohdetta toiseksi tulleelle huutajalle.
  Pystyt tarjoamaan kohdetta toiseksi tulleelle Peru -napin takaa.
  2.a) Klikkaa huutokaupan kohdalta Peru ja Ostaja ei lunasta kohdetta 
  2.b) Sitten Tarjoa kohdetta toiseksi tulleelle 
  Toiseksi tulleella on tämän jälkeen yksi (1) vrk aikaa tehdä päätös. Jos hän ei osta kohdetta, kohde peruuntuu automaattisesti.
 3. Olla yhteydessä asiakaspalveluun.
  Huutokaupat.comin asiakaspalvelu on yhteydessä huutajaan (maksumuistutus sähköpostitse), minkä jälkeen huutajalla on 24 tuntia aikaa maksaa kohde. Mikäli erillisestä maksumuistutuksesta huolimatta ostaja ei maksa kohdetta, perutaan se ja huutaja voidaan estää palvelusta (tapauskohtaisesti). 

Lunastamatta jääneestä kohteesta ei veloiteta ilmoittajalta provisiota.


Kun kohde peruuntuu, siirtyy se Arkistoon. Kohde on mahdollista kopioida uuteen huutokauppaan helposti suoraan vanhalta ilmoitukselta.

 

Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin