Moottorin ohjelmointiin tai pakokaasujärjestelmiin tehdyistä muutoksista ilmoittaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tarkoittaa, kun yritysilmoittaja tai yksityishenkilö luo ajoneuvon ilmoitusta, ja lomakkeella kysytään "Onko ajoneuvoon tehty muutoksia moottorin ohjelmointiin tai pakokaasujärjestelmiin?".


Asiaa kysytään, sillä huutajien täytyy olla tietoinen kohteeseen tehdyistä moottorin ohjelmoinnin tai pakokaasujärjestelmän muutoksista. Ajoneuvojen päästömuuntelusta tulee ilmoittaa myyntilomakkeella ja tieto tulee näkyville ajoneuvon myynti-ilmoitukseen sivustolla. Sallimme päästömuunneltujen ajoneuvojen myynnin muuhun kuin tieliikennekäyttöön, kuten korjattavaksi ja varaosiksi. Kohteen ilmoittajan vastuulla on selvittää omistamastaan ajoneuvosta päästömanipulaatiohistoria huolellisesti ja ilmoittaa se totuudenmukaisesti. 


Päästömuunnellut ajoneuvot eivät ole tieliikennekelpoisia 1.6.2024 voimaan tulleevan lakimuutoksen myötä. Ajoneuvojen moottorien ohjelmoijien ja muutosten tekijän pitää 1.6.2024 alkaen osoittaa, että ajoneuvo täyttää muutoksen jälkeen päästöjä koskevat vaatimukset. Riittäviksi osoituksiksi katsotaan hyväksytyn asiantuntijan tai tutkimuslaitoksen selvitys tai tyyppihyväksyntätodistus. Löydät lisätietoa aiheesta tästä Traficomin artikkelista

Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin