Minkä myyntitavan valitsen kohteelle?

Tämä ohje kertoo, mitä eri myyntitapoja voit valita, jos olet myymässä y-tunnuksella oman, tai edustamasi yrityksen kohteita.

  1. Myydään eniten tarjoavalle (MET-kohde)
  2. Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä/hylätä korkein tarjous
  3. Kohteella on hintavaraus


1. Myydään eniten tarjoavalle (MET-kohde)

Kun valitset kohteelle myyntitavaksi Myydään eniten tarjoavalle, olet sitoutunut myymään kohteen korkeimman tarjouksen tekijälle huutokaupan päättyessä. 


MET-kohteet houkuttelevat suurempaa kävijä- ja tarjoajajoukkoa ja näiden kohteiden kauppahinnat nousevat tehokkaasti. Tämän myyntitavan kohteet ovat huutajien suosiossa. Jos MET-kohteelle lähtöhintaa, kannattaa se asettaa kohtuulliseksi, jotta tarjousten tekeminen on helppoa ja varsinaisen huutokaupan on mahdollista lähteä hyvin käyntiin. 


MET-kohteen päättyessä kohteen voittaja (korkeimman tarjouksen tehnyt henkilö) saa heti maksulinkin ja pääsee lunastamaan kohteen.


MET-kohteen tunnistaa muiden kohteiden joukosta Myydään eniten tarjoavalle- leimasta.


2. Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä/hylätä korkein tarjous

Kun kohteen myyntitapa on Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä/hylätä korkein tarjous, on sinulla ilmoittajana kaksi (2) arkipäivää kohteen päättymisen jälkeen aikaa päättää, hyväksytkö korkeimman tarjouksen. 


Kun kohteen ilmoittaja kuittaa kohteen hyväksytyksi/hylätyksi, saa korkeimman tarjouksen tehnyt henkilö asiasta viestin sähköpostiinsa. Mikäli korkein tarjous hyväksytään, saa voittajahuudon tehnyt henkilö samalla maksulinkin ja pääse lunastamaan kohteen.


Jos ilmoittajana et ole kuitannut korkeinta tarjousta hyväksytyksi/hylätyksi kahden arkipäivän kuluessa, ei ostaja ole velvollisuutta lunastaa kohdetta. Jos ilmoittajana hyväksyt korkeimman tarjouksen kahden päivän jälkeen, voi kohteen voittanut lunastaa kohteen kuitenkin normaalisti halutessaan. 


3. Kohteella on hintavaraus

Ilmoittaja voi asettaa kohteelle hintavarauksen, eli kohde myydään eniten tarjoavalle, jos hintavaraus on täyttynyt huutokaupan aikana. Hintavaraus myyntitapa on kahden edellisen myyntitavan yhdistelmä. 


Mikäli korkein huuto yltää huutokaupan aikana ilmoittajan määrittämään hintavaraukseen, kohde muuttuu automaattisesti MET-kohteeksi, ja ilmoittaja on sitoutunut myymään kohteen korkeimman tarjouksen tehneelle.


Jos hintavaraus taas ei täyty, ilmoittaja kuittaa kohteen hyväksytyksi/hylätyksi huutokaupan päätyttyä.


Takaisin ylös

Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin