Miten yritykseni voi vastata ostajan palautteeseen?

Tämä ohje koskee yrityksen puolesta ilmoittavia asiakkaita.

OHJEESTA SELVIÄÄ:

Yleistä palautteista

Huutokauppojen päättymisen jälkeen ostajat voivat jättää palautetta. Palautteet näkyvät jokaisen ilmoittajan tiedoissa Huutokaupat.comissa ja kuka tahansa voi selata palautteita julkisesti Lue palautteita -kautta (löytyy ilmoituksilta).

Huutaja saa ostokokemuskyselyn huutokaupan päätyttyä, 12 päivää kohteen maksusta. Palautekyselyyn voi vastata kolmen viikon ajan.

Mitä enemmän yrityksesi saa palautetta, sen parempi. Kaikkiin palautteisiin kannattaa ehdottomasti vastata, ja erityisesti, jos olet saanut kritiikkiä. Vastaamalla palautteeseen voit korjata aiheetonta kritiikkiä ja kääntää huononkin asian positiiviseksi.

Kun ostajat katsovat yrityksesi saamia palautteita ja huomaavat, että pieleenkin menneet asiat korjataan ammattimaisesti, lisää tämä luotettavuutta, avoimuutta ja uskallusta asioida yrityksesi kanssa.

Palautteeseen vastaaminen

Löydät yrityksesi saamat palautteet Palautteet -painikkeen takaa, kun olet kirjautuneena sisään.

1. Klikkaa palautteet auki
  2. Lue palautteet ajatuksella läpi
  3. Hoida ensimmäisenä pikaista reagointia vaativat (jos esimerkiksi toimitus on viivästynyt ja ostaja on odottanut tuotetta jo useamman päivän)
  4. Vastaa asiallisesti ja ystävällisesti kaikkiin palautteisiin
  5. Mitä paremmin palautteisiin vastaat, sitä luotettavamman kuvan ostajat yrityksestäsi saavat

Esimerkki

palautteiden selattava, julkinen näkymä ja kun palautteisiin on vastattu.

Voit tilata tiedon uusista palautteista sähköpostiin

1. Kirjaudu sisään yrityksesi käyttäjätunnuksella
  2. Klikkaa Yrityksen asetukset ja Yleiset
  3. Heti ensimmäisenä ylhäällä Yleiset asetukset, löytyy Palautteiden vastaanottajat pilkulla erotettuna
  4. Voit kirjoittaa kenttään useamman sähköpostiosoitteen tai päivittää palautteiden saajia
  5. Tallenna painamalla Päivitä tiedot

Muista:

• Huonoakin palautetta tulee. Palautteesta ei kannata huolestua vaan korjata syynä olevat asiat hyvin.
  • Jos yrityksellä on edes yksi negatiivinen palaute, ostajat lukevat juuri sen. Kannattaa siis vastata näihin rakentavasti ja ajatuksella. Älä milloinkaan parjaa palautteen antajaa.
  • Mitä enemmän saat palautetta ja mitä paremmin vastaat, sitä avoimemman ja luotettavamman kuvan yrityksestäsi saa.