Mitä yritykseni tulee ottaa huomioon toimitus- ja noutokulujen lisäämisessä ilmoitukselle?

Ohjeessa kerrotaan, mitä yrityksen puolesta ilmoittavan myyjän kannattaa ottaa huomioon toimituskulujen osalta. Jos olet ilmoittamassa yksityishenkilönä, et voi määritellä kohteelle yksilöllisiä toimitus- tai noutokuluja. 


ARTIKKELIN SISÄLTÖ:

Yleistä

 • Mikäli kohteesi toimitukseen tai noutoon liittyy jotakin erityistä, esimerkiksi määräaika tai varastointikuluja tietyn ajan jälkeen, tulee tästä ehdottomasti ilmoittaa julkisesti ilmoitustekstissä. Näin kohteesta kiinnostuneet voivat ottaa ne huomioon tarjousta tehdessä, eikä turhia yllätyksiä tule. 
 • Ilmoittaja voi seurata ja hallinnoida kohdetta sisäänkirjautuneena Omat huutokaupat -osion kautta. Muistathan kuitata kohteet lähetetyiksi ja noudetuiksi, että huutaja saa tiedon lähetyksestä!
 • Toimitustapa voi vaikuttaa huutopäätökseen. On ilmoittajan etu, jos hän voi tarjota kohteelle sekä nouto- että toimitusmahdollisuuden, joista ostaja voi tilanteen mukaan valita. Edellytämme kohtuullisia toimitus- ja noutokuluja. Sekä toimitusmaksun että noutokulun on oltava linjassa yleisen hintatason kanssa.

Toimitus

 • ”Toimituskulut- ja pakkauskulut” tarkoittaa toimituksen hintaa Manner-Suomeen. Summa näkyy julkisesti ilmoituksella, tarjouksen jättämisen yhteydessä, kohdetta maksettaessa ja viesteissä huutokaupan jälkeen. 
 • Valitse ”Toimituskulu riippuu osoitteesta”, kun kohteelle on vaikea määrittää yhtä toimitusmaksua. Kun toimituskulu on riippuvainen osoitteesta, voi ostaja pyytää tarjouksen toimituksesta maksun jälkeen. Ostaja voi hankkia toimituksen tällöin myös muuta kautta, jos hinnasta ei ilmoittajan kanssa päästä yhteisymmärrykseen. 
 • ”Toimituksen lisätiedot”: miten toimitus tapahtuu, missä aikataulussa, miten vastaanottajaan ollaan yhteydessä. Toimituksen lisätiedot eivät ole näkyvillä julkisesti, vaan tulevat tiedoksi ostajalle vasta maksun yhteydessä/jälkeen.
 • Toimituskulu maksetaan normaalisti huutokauppasumman yhteydessä. Jos toimitustapavaksi on valittu "Toimituskulut ovat riippuvaisia osoitteesta", maksaa huutaja toimituskulun erikseen kuitenkin ilmoittajalle.

Nouto

 • Suosittelemme noutokuluksi 0 €. 
 • Kirjaa ilmoitustasi tehdessä "Noudon lisätiedot"- kohtaan, milloin kohteen voi noutaa (tiettyinä päivänä, kellonaikana?), tarvitseeko noudosta sopia erikseen, tuleeko ostajan tietää ovi- tai porttikoodia tai muuta vastaava. Noudon lisätiedot eivät ole näkyvillä julkisesti vaan tulevat tiedoksi ostajalle maksun yhteydessä/jälkeen.

Oletuskulut

Jos toimitus- ja noutokulut ovat toistuvat, voi oletuskulut syöttää valmiiksi yrityksen tietoihin. Päivityksen jälkeen oletustiedot tulevat ilmoitukseen valmiiksi esitäytettynä. Esitäytettyjä tietoja voi halutessaan muokata vielä ilmoitusta jättäessä.

 1. Kirjaudu sisään yrityksen käyttäjätunnuksella
 2. Valitse Yrityksen asetukset
 3. Klikkaa Kohteen toimitus ja täydennä haluamasi osiot 
 4. Vahvista Päivitä tiedotTakaisin ylös


Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin