Voiko kohteen maksaa suoraan ilmoittajalle?

Tämä ohje koskee yrityksen puolesta ilmoittavia asiakkaita. Jos olet ilmoittanut kohteen yksityishenkilönä, älä missään tilanteissa ota maksua vastaan suoraan huutajalta. Tämä tulkitaan kohteen ohimyynniksi, mikä rikkoo Huutokaupat.comin kuluttajahuutokaupan ehtoja. 


Maksun suorittamiseen vaikuttaa yrityksen puolesta ilmoitetuissa kohteissa, onko kohde Huutokaupat.com-kauppa vai Käyttäjien välinen. Jos Huutokaupat.com-kauppana ilmoitettu kohde maksetaan Huutokaupat.comin sijaan suoraan ilmoittajalle, emme ole kaupan osapuoli, emmekä voi näin ollen hyväksy mitään vastuuta kaupasta.


Huutokaupat.com-kaupat 

Huutokaupat.comin ollessa kohteen myyjänä, kohdetta ei voi maksaa suoraan ilmoittajalle, vaan maksu suoritetaan aina palvelun kautta maksulinkillä, pankin verkkomaksulla tai tilisiirtona. Jos Huutokaupat.com-kauppana ilmoitettu kohde maksetaan Huutokaupat.comin sijaan suoraan ilmoittajalle, emme ole kaupan osapuoli, emmekä voi näin ollen hyväksy mitään vastuuta kaupasta. Katso ohjeet kohteen maksamiseen: Miten kohde maksetaan? 


Käyttäjien väliset kaupat 

Jos huutokauppa on käyttäjien välinen, eli kohteen myyjänä on suoraan huutokaupan ilmoittanut yritys tai hänen toimeksiantajansa, kohde maksetaan aina suoraan ilmoittajalle, ilmoittajan antamien erillisten maksuohjeiden mukaan. 


Ostaja saa maksuohjeet tarjouksen hyväksymisen jälkeen myyjältä pyytämällä. Mikäli myyjä on kirjannut maksutiedot kohteen ilmoitukselle, löytää ostaja ne tarjouksen hyväksymisen jälkeen saamastaan sähköpostista. 


Ilmoittaja/myyjä hoitaa käyttäjien välisissä kohteissa kauppakirjan ja kuitin toimittamisen ostajalle.


Kohde maksettu maksuohjeiden vastaisesti 

Jos huutaja ja yritysilmoittaja ovat jostain syystä sopineet maksusta suoraan keskenään Huutokaupat.com-kaupoissa, tulee huomioida seuraavat asiat: 

  • Kohde muuttuu Käyttäjien väliseksi kaupaksi, jolloin kohteen myyjäksi tulee siis huutokaupan ilmoittanut yritys, ei Huutokaupat.com.
  • Ilmoittajan/myyjän vastuulla on toimittaa kauppakirja ja kuitti ostajalle.
  • Ilmoittaja vastaa tällöin suoraan kaikista mahdollisista jälkikaupankäyntiin liittyvistä tehtävistä. Huutokaupat.com ei hyväksy mitään vastuuta Käyttäjien välisestä kaupasta.


Ilmoittajan tulee tällaisessa tilanteessa kuitata kohde maksetuksi Oma sivun kautta: 

  1. Kirjaudu sisään yrityksen tunnuksilla
  2. Etsi kohde Omat huutokaupat > Hyväksytyt
  3. Kohteen kohdalla klikkaa Yhteystiedot
  4. Avautuu uusi ikkuna, jossa pääset valitsemaan Merkitse maksetuksi 
  5. Klikkaa vahvista, jolloin ostaja saa tiedon maksun vahvistuksesta sähköpostiinsa.

Jos olet maksanut kohteen suoraan ilmoittajalle tai ottanut tällaisen maksun ilmoittajana vastaan, ilmoita siitä asiakaspalveluumme.


Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin