Miten teen tarjouksen / huudon?

Sinulla on kiikarissa kohde, johon haluat tehdä tarjouksen, mutta et ole varma, mitä pitäisi ottaa huomioon huutoa tehdessä. Tästä artikkelista selviää, mitä kannattaa ottaa huomioon ja miten tarjouksen tekeminen onnistuu askel askeleelta. 


ARTIKKELIN SISÄLTÖ:


Ennen tarjouksen tekemistä

 • Tutustu ilmoitukseen ja kohteesta annettuihin tietoihin huolellisesti ennen tarjoamista
 • Jos haluat kysyä kohteen kunnosta tai käydä tutustumassa siihen paikan päällä, löydät ilmoituksen jättäneen yhteystiedot ilmoitukselta
 • Tarjoukset ovat sitovia ja tarjouksen tekeminen ilman ostoaikomusta on kielletty
 • Olet huudon tekijänä vastuussa antamastasi tarjouksesta. Älä tee tarjousta toisen henkilön puolesta vaan ohjaa heidät rekisteröitymään palveluun
 • Käytettynä myytävien kohteiden kunto, käyttöikä ja päivitysmahdollisuudet eivät yleensä vastaa uutena myytäviä tavaroita. Lisätietoja asiasta täältä.
 • Kuluttajien kauppoihin liittyy kuluttajansuojalain mukainen peruutusoikeus, jota koskevat ehdot ja rajoitukset ilmenevät myyntiehdoista.


Tarjouksen jättäminen

Pääset tekemään tarjouksen kohteen ilmoitussivulla. Sivun oikeasta laidasta löytyy tarjousikkuna:

 1. Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksellasi. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt Huutokaupat.comiin, pääset tekemään sen helposti, Tee tunnus
 2. Syötä haluamasi tarjous Tee korkein tarjous -kenttään
 3. Tarjouksena on oletuksena kohteen minimikorotuksen mukainen summa, mutta voit halutessasi tarjota kohteesta enemmänkin
 4. Kun painat Tarjoa, avautuu ikkuna, jossa vahvistat tarjouksen jättämisen. Tarjousikkunassa näet kohteen nouto-/toimituskulut sekä erittelyn kohteen arvonlisäverosta. Yhteensä kertoo, paljonko tarjouksen kokonaissumma on, jos voitat kohteen tällä summalla.  
 5. Jos haluat tehdä tarjouksen, klikkaa Tarjoa!
 6. Nyt tarjouksesi on vahvistettu ja sitova,
  Mikäli joku olisi ehtinyt korottaa hintaa siinä välissä, kun olit tekemässä tarjousta ja sinun tarjouksesi on tätä tarjousta matalampi, kertoo sivusto, että tarjoustasi ei voitu hyväksyä. Tällöin kannattaa päivittää ilmoitussivu ja voit sen jälkeen halutessasi tehdä uuden, korkeamman tarjouksen. 


Tarjouksen jälkeen

 • Kun sinulla on korkein tarjous ja olet sisäänkirjautuneena, ilmoituksella näkyy teksti: Tarjouksesi on tällä hetkellä voittava!
 • Kun tekemäsi tarjous on ylitetty, näkyy sinisellä pohjalla teksti: Oma tarjous 


Huutokaupan jäljelläoleva aika juoksee tarjousikkunassa. Jos huutokauppa-aikaa on jäljellä alle 3 minuuttia ja huutokauppaan tulee uusi tarjous, jäljellä oleva huutokauppa-aika pitenee aina kolmella minuutilla. 

Kannattaa siis seurata huutokaupan loppua aktiivisesti sekä päivittää ilmoitussivua, jotta ehdit reagoida, jos tarjouksesi ylitetään viime hetkillä ja haluat pysyä kisassa mukana.


Takaisin ylös


Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin