Hintaneuvottelu (yli 3000 € kohteet)

Tämä ohje koskee yrityksen puolesta ilmoittavia asiakkaita. Jos olet ilmoittanut kohteen yksityishenkilönä, hintaneuvottelu ei ikävä kyllä ole toistaiseksi tuettu ominaisuus.

ARTIKKELIN SISÄLTÖ:

Kriteerit hintaneuvottelun aloittamiseen

Hintaneuvottelu voidaan aloittaa kohteessa, kun

• veroton korkein tarjous on yli kolme tuhatta euroa (3 000 €)
  • myyntiehtona on Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä/hylätä korkein tarjous

Aktivoi hintaneuvottelu

Yrityksen puolesta ilmoittava asiakas voi korkeimman tarjouksen hylkäämisen sijaan valita hintaneuvottelun, kun huutokaupan korkein tarjous ei ole tavoitteessa. Hintaneuvottelu on ratkaisu usein arvokkaissa tai erityisissä kohteissa, joissa huutokaupan aikana ollaan päästy jo hyvin lähelle todellista ostohintaa.

Toimi näin:

1. Kirjaudu sisään yrityksen käyttäjätunnuksella
  2. Klikkaa Omat huutokaupat ja välilehti Päättyneet
  3. Kohteen, joka täyttää hintaneuvottelun kriteerit, kohdalta löydät vaihtoehdot: Hyväksy tarjous, Neuvottele hinnasta ja Hylkää
  4. Valitse Neuvottele hinnasta ja vahvista
  5. Kohde siirtyy välilehteen Hintaneuvottelut

Hintaneuvottelun aktivoinnin jälkeen:

• Myyjä saa korkeimman tarjouksen tekijän yhteystiedot näkyviin
  • Huutaja saa viestin sähköpostiinsa, jossa kerrotaan, että ilmoittaja ei hyväksynyt korkeinta tarjousta, mutta haluaa neuvotella kauppahinnasta
  • Ole yhteydessä korkeimman tarjouksen tekijään

Päätä hintaneuvottelu

Kun olet käynyt keskustelun korkeimman tarjouksen tekijän kanssa ja olette päässeet lopputulokseen, tulee hintaneuvottelu päättää. Kirjaudu sisään palveluun ja hae kohde Omat huutokaupat -listalta.

Tein kaupat

Olette päässeet yhteisymmärrykseen lopullisesta kauppasummasta huutajan kanssa

• Klikkaa Tein kaupat
  • Syötä kauppasumma (älä laske kauppasummaan kohteen mahdollisia toimituskuluja, vaan ne tulevat tämän päälle, kuten yleensäkin)
  • Hyväksynnän jälkeen ostaja saa maksutiedot sähköpostiinsa ja huutokaupat etenevät normaalisti

Ei kauppoja

Jos ette löytäneet huutajan kanssa yhteisymmärrystä myyntihinnasta

• Klikkaa Ei kauppoja
  • Huutokauppa peruuntuu normaalisti

Huomioitavaa

Kun aktivoit hintaneuvottelun, kauppateknisesti hylkäät huutokaupalle tulleen korkeimman tarjouksen. Korkeimman tarjouksen sitovuus siis raukeaa hintaneuvottelun aktivoinnin myötä.

Hintaneuvottelun kautta on kuitenkin mahdollisuus jatkaa keskustelu kohteen myynnistä käytännössä. Riski kannattaa huomioida ja ottaa harkinnan mukaan.