Mitä tapahtuu, kun huutokauppa päättyy?

Tämä ohje koskee yrityksen puolesta tehtyjä ilmoituksia. Jos olet ilmoittanut kohteen yksityishenkilönä, katso: Miten ajoneuvon myyntiprosessi menee? (yksityishenkilö toimeksiantajana)


Huutokaupan jälkeen kohde siirtyy "Tarkistetaan tarjouksia"- tilaan, mikä tarkoittaa, että järjestelmä toteaa huutokaupan päättyneeksi ja tarjouksia ei voi enää jättää kyseiseen kohteeseen. Sen jälkeen huutokaupan jälkeisiin toimiin vaikuttaa kohteen kauppatapa, eli onko kohde ollut Käyttäjien välinen, vai Huutokaupat.com-kauppa.


Huutokaupat.com-kauppa


Tarjouksen hyväksyminen

Myydään eniten tarjoavalle

Korkein tarjous on automaattisesti voittava. Huutaja saa sähköpostilla maksuohjeet ja hänellä on yksi (1) arkipäivä aikaa maksaa kohde.


Myydään eniten tarjoavalle, jos hintavaraus täyttyy 

Jos hintavaraus ei ole täyttynyt, myyjän tulee käydä hyväksymässä tai hylkäämässä tarjous kahden (2) arkipäivän sisällä. 

Jos hintavaraus täyttyi, korkein tarjous on automaattisesti hyväksytty ja huutaja on saanut maksuohjeet sähköpostiinsa.


Myyjä pidättää oikeuden hylätä korkein tarjous 

Myyjän tulee käydä hyväksymässä/hylkäämässä korkein tarjous kahden (2) arkipäivän sisällä. Mikäli myyjä ei pääse kuittaamaan tarjouksen hyväksyntää kyseisenä määräaikana, tarjous ei sido huutajaa. 


Ilmoittaja saa huutokaupan voittajan yhteystiedot, kun tarjous on hyväksytty. Mikäli kohteeseen tullut korkein huuto on verottomana yli kolme tuhatta euroa (3 000 €), ilmoittaja voi aloittaa kohteelle myös hintaneuvottelut


Ostaja maksaa kohteen

Huutokaupat.com kuittaa kohteet maksetuksi (kaupanvahvistus). Kaupanvahvistus toimii tositteena siitä, että Huutokaupat.com vahvistaa maksun saapuneeksi. Kohteesta muodostuu samalla kauppakirja kaupan osapuolille.


Jos kohteen maksu viivästyy 

Katso myyjän ohjeet: Miten toimia, jos huutaja ei maksa kohdetta?


Kohteen luovuttaminen

Kaupanvahvistuksen jälkeen voit luovuttaa kohteen huutajalle. Jos kyseessä on ajoneuvo: Ilmoittaja tekee luovutusilmoituksen Huutokaupat.comille/Mezzoforte Oy:lle ja vastaavasti kohteen voittaja jättää tiedot kohteen rekisteröimisestä hänelle.Käyttäjien välinen kauppa


Tarjouksen hyväksyminen

Tarjouksen hyväksyminen noudattaa samoja periaatteita kauppatavasta riippumatta. Jos myyjä on julkaissut kohteen Myydään eniten tarjoavalle -ehdolla, tarjous hyväksytään automaattisesti. Mikäli myyjä on pidättänyt oikeuden hyväksyä/hylätä korkein tarjous, tulee myyjän käydä merkitsemässä päätös palveluumme. 


Käyttäjien välisissä kaupoissa myyjän tulee toimittaa maksutiedot korkeimman tarjouksen tekijälle. Myyjän tulee siis olla yhteydessä huutajaan tarjouksen hyväksymisen jälkeen ja kertoa, miten ja minne kohde tulee maksaa. 


Ostaja maksaa kohteen

Kun ostaja on maksanut kohteen, myyjän tulee kuitata maksu saapuneeksi Oma sivun kautta. 

  1. Kirjaudu sisään yrityksen tunnuksilla
  2. Etsi kohde Omat huutokaupat > Hyväksytyt
  3. Kohteen kohdalla klikkaa Yhteystiedot
  4. Avautuu uusi ikkuna, jossa pääset valitsemaan Merkitse maksetuksi 
  5. Vahvista

Kohde kuittaantuu näin maksetuksi. Ostaja saa tiedon maksun vahvistuksesta sähköpostiinsa. 


Kohteen luovuttaminen

Myyjä voi luovuttaa kohteen, kun ostaja on maksanut kohteen annettujen maksutietojen perusteella. Emme suosittele luovuttamaan kaupan kohdetta koskaan ennen kuin olet varmistanut maksun saapuneen.  


Käyttäjien välisissä kaupoissa kohteen ilmoittanut yritys/myyjä vastaa kaupan dokumenttien (kuitti, kauppakirja, ajoneuvon rekisteröinti) lähettämisestä huutajalle.

Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin