Miten korotusautomaatti toimii?

Korotusautomaatti tekee korotuksen myytävästä kohteesta automaattisesti, kun toinen huutaja ylittää tekemäsi tarjouksen. Korotusautomaatin tarjous on aina automaattisesti kohteen minimikorotuksen suuruinen, korotuksen summaa ei pysty muuttaa.

ARTIKKELIN SISÄLTÖ:

Korotusautomaatin toimintaperiaate

Korotusautomaatilla voit määrittää ylärajan korkeimmalle tarjoukselle, jonka automaatti tekee aina perustuen kohteen minimikorotukseen edellisen tarjouksen ylityttyä.

Automaatti ei varaa valitsemaasi maksimitarjousta sinulle. Maksimitarjous on yläraja sille, kuinka pitkälle automaatti voi puolestasi tehdä tarjouksia.

Kun olet tehnyt viimeisimmän tarjouksen ja se on kohteen korkein, korotusautomaatti odottaa. Kun toinen huutaja tekee korotuksen, automaatti nostaa tämän perään sinulle minimikorotuksen suuruisen tarjouksen. Korotusautomaatti toimii lähtökohtaisesti samalla tavalla kuin oikea huutaja, eli korottaa tarjousta vuorotellen muiden huutajien kanssa omaan ylärajaansa asti.

Korotusautomaatti ei pysty tehdä korottavaa tarjousta puolestasi enää, kun maksimiraja on tullut täyteen tai toinen huutaja on tehnyt edellä maksimikorotuksen suuruisen tarjouksen.

Korotusautomaatti ei tee tarjouksia ilman kilpailua, eli mikäli tekemällesi korkeimmalle tarjoukselle ei tule ylittävää huutoa, jää automaatti odottelemaan.

Näin otat korotusautomaatin käyttöön

1. Kirjaudu sisään omalla käyttäjätunnuksella
  2. Avaa huutokaupan ilmoitussivu, tutustu ilmoitukseen ja kohteesta annettuihin tietoihin huolellisesti
  3. Mieti valmiiksi, kuinka paljon olet valmis kohteesta korkeintaan maksamaan
  4. Aseta haluamasi summa Korotusautomaatti -kenttään:
  5. Kuittaa maksimikorotus painamalla Aktivoi

Esimerkki korotusautomaatin toiminnasta

Kuvitellaan, että olet valmis tarjoamaan kohteesta maksimissaan 5 000 € ja olet tehnyt tälle summalle korotusautomaatin. Minimikorotus kohteelle on 50 €.

Kohteen aiempi korkein tarjous on 1 000 €, joten korotusautomaatti tekee aktivoinnin jälkeen puolestasi korotuksen 1 050 €:een. Kun toinen huutaja korottaa tarjousta (1 100 €), nostaa automaattisi heti perään tarjouksen 1 150 €:een.

Mikäli uusia korotuksia tulee, tekee automaatti tarjouksia vuorotellen muiden huutajien kanssa määrittelemääsi maksimitarjoukseen saakka.

Huomaathan, että jos korotusautomaattisi on tehnyt tarjouksen 4 950€ ja joku toinen huutaja tarjoaa summan 5 000€, korotusautomaatti ei enää pysty korottamaan hintaa, koska raja on tullut vastaan. Korotusautomaattiisi maksimisummaa ei voi varata yksittäiselle käyttäjälle, vaan tarjoukset nousevat huutokaupassa vapaasti huutajien käyttäytymiseen perustuen.

Useammalla huutajalla on käytössä korotusautomaatti

Kun usealla huutajalla on korotusautomaatti aktivoituna, tekevät automaatit korotuksensa vuorotellen välittömästi toistensa perään. Tätä kestää niin pitkään, että toisen korotusautomaatin maksiraja täyttyy, tai korotusautomaatin käyttäjä ottaa sen pois päältä.

Esimerkki

Kaksi käyttäjää asettaa kohteelle saman maksimitarjouksen 10 000 € ja minimikorotus on 100 €. Kummankin korotusautomaatti tekee tarjouksia kilpaa toistensa kanssa. Kumpi kohteen voittaa, riippuu siitä mistä korotuksesta kukin on lähtenyt liikkeelle ja missä järjestyksessä käyttäjät ovat aktivoineet korotusautomaatit.

Ensimmäisenä automaatin aktivoinut käyttäjä tekee ensimmäisen tarjouksen, toisen käyttäjän aktivoidessa automaatin tekee hänen automaattinsa korotuksen perään. Tämän jälkeen automaatit nokittelevat tarjouksia vuoronperään 10 000 € saakka. Jos yhtään tarjousta ei ollut pohjalla tai manuaalisia tarjouksia välissä, jää kohde sille, joka asetti automaatin käyttöön toisena.

Automaatti ei pysty tekemään viimeistä tarjousta maksimirajalla

On mahdollista, että korotusautomaatti ei pysty tekemään sinulle viimeistä tarjousta summalla, jonka olet asettanut korotusautomaatin maksimirajaksi.

Tähän on syynä se, että seuraava minimikorotuksen mukainen tarjous ylittää maksimitarjouksesi rajan. Huutokaupan minimikorotusta emme voi muuttaa, joten jos tarvittava korotus on suurempi kuin korotusautomaatillasi oleva varaus, ylittävää tarjousta ei voi enää tehdä.

Näin otat korotusautomaatin pois päältä

Kun olet kytkenyt korotusautomaatin päälle, näkyy ko. kohteen sivulla tarjousikkunassa: Sinulla on korotusautomaatti käytössä. Tämän alta löytyy nappi Poista, jota klikkaamalla automaatin saa pois päältä.

Muistathan kirjautua sisään, jotta omat käyttäjätililläsi olevat ominaisuudet ovat toiminnassa.