Miten jätän ja täytän ilmoituksen yksityishenkilönä?

Tämä artikkeli kertoo, miten yksityishenkilö saa jätettyä ja täytettyä ilmoituksen Kuluttajahuutokauppaan. Jos sinulla on yritys, löydät ohjeet ilmoituksen jättämisen täältä


 1. Varmista ensin, että kohde on sellainen, jonka voimme ottaa toimeksiantona (artikkeli Millaisen kohteen voin myydä yksityishenkilönä?)
 2. Ota sitten vähintään 10kpl kuvia ja tarkista ajoneuvo huolellisesti myyntiä varten (artikkeli Mitä kuvia ja tekstiä kannattaa lisätä ajoneuvoni ilmoitukseen?)
 3. Jos kohde on myynnissä toisessa palvelussa, poista vähintään hintatieto ilmoituksista, että saamme kohteen julkaistua. Ajoneuvo ei saa olla toisessa palvelussa myynnissä huutokaupan aikana.
 4. Jos ajoneuvo on sellainen mitä voimme ottaa vastaan toimeksiantona ja vain sinun nimissäsi Traficomissa, tee toimeksiannon teko täällä klikkaamalla vihreää Jätä ilmoitus- painiketta.
 5. Syötä ajoneuvosi rekisterinumero ja mittarilukema, niin saat suoraan ajoneuvollesi hinta-arvion. 
 6. Ajoneuvon perustiedot tulevat automaattisesti Trafista, mutta pääset täydentämään niitä lomakkeella
 7. Tavoitehinta: Kerro kohteellesi toivomasi lopullinen hinta. Tavoitehinta ei tule ilmoitukseen julkisesti näkyviin, vaan sen perusteella kohteellesi tulee automaattisesti paras minimikorotus. Tavoitehinta ei vaikuta lähtöhintaan!
 8. Myyntitapa: Valitse, myydäänkö ajoneuvo suoraan eniten tarjoavalle, vai haluatko hyväksyä/hylätä korkeimman tarjouksen huutokaupan päätyttyä. Huutokaupan lähtöhintana on lähtökohtaisesti aina 0 €.
 9. Huutokaupan kesto: Valitse huutokaupan kestoksi 3-5 päivää. 
 10. Kohteen esittely: Kerro ajoneuvosta kaikki olemassa oleva tieto. Mitä tarkemmat tiedot kerrot ajoneuvon historiasta, omistajanvaihdoksista ja tehdyistä korjauksista, sen todenmukaisempi kuva ajoneuvosta sekä sen kunnosta muodostuu kiinnostuneille. Näin kaupanteko helpottuu ja vältytään väärinkäsityksiltä ja kaupanteon jälkeisiltä harmeilta.
 11. Täytä kohteen esittelyn alle, milloin sinulla on mahdollisuus esitellä ajoneuvoa potentiaalisille ostajille vai onko se erikseen sovittavissa.
 12. Lähetä sitten toimeksianto Kuluttajahuutokaupan asiakaspalveluun tarkistettavaksi ja julkaistavaksi
 13. Kuluttajahuutokaupan asiakaspalvelu tarkistaa ilmoituksesi mahdollisimman pian (1-2 päivän kuluessa) ja palaa sinulle sähköpostitse. Sinulle kerrotaan, onko ilmoitus voitu julkaista heti tai jos julkaisulle on ollut jokin este.
 14. Jää odottamaan tarjouksia! 

Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin